Nord Shaolin Kung Fu - Historia
Bodhidarma (på kinesiska Tamo - japanska Daruma) var buddistiskt helgon
som reste med sina lärjungar från Indien till Kina för ca. 1500 år sedan för att slå sig ner vid Shaolin Templet i Honan Provincen i Norra Kina.
I Shaolintemplet började han undervisa i Zen-buddhism, det var Bodhidharma som introducerade Za-Zen meditation och Zen-buddhismen till Kina. På grund av den hårda disiplin som krävs för att utöva Zen, som med dagslång meditation införde Bodhidharma fysiskträning och började träna kamptekniker som han lärt sig i Indien (ekkingyo). Detta blev grunden till att Shaolin Templet blev berömt för St. Bodhdarma och hans Zen Buddism och dessutom som Martial Arts skola och för dom berömda Fighting Monks.

Nord Shaolin Kung Fu grundades 1972 av Professor J. K Yamaue (10 Dan). Soke Yamaue har tränat flera stilar av Nord Shaolin Kung Fu, Shorinji-Kempo, Aiki Jutsu, Ju Jutsu, Karate, Judo och många av de olika Budo-vapen som finns i mer än 48 år. Yamaue har studerat och tränat i Japan, Kina och Scandinavien. Nord Shaolin Kung Fu starkt relaterat med Shorinj Kempo (en Japansk stil av Shaolin Kung Fu grundat av Soke Doshin So 1946). Nord Shaolin Kung Fu är en officiellt välkänd och registerad stil och Prof. Yamaue är den förste Soke (stil grundare). Prof. Yamaue undervisar i dom flesta länderna i europa samt Nord och syd Amerika. Han är professor i Martial Arts and Strategy och är chefs professor för IBU (International Bujutsu University)

Träningsadress:
Svenshögsskolans gymnastiksal
Svenshögsvägen 2
232 38 Arlöv
Postadress:
Bifrostvägen 3
244 66 Furulund
Kontaktinfo: